onsdag 30 januari 2008

Avsnitt 19: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "allmant skryt om hur bra vi har det"

Hej alla glada.

Nu har vi slappat bort nastan tva veckor har pa Phu Quoc i sodra Vietnam. Riktigt najs. Jag (Malte), Olle och Daniel har skaffat oss dykarcertifikat (Johan har ju redan ett) sa nu ar vi riktigt redo for sydostasien och varldens basta dykvatten. Just har pa Phu Cuoc ar det val sadar... 7 meters sikt och inte overdrivet mycket exotiska fiskar men vi har sett en del vackra koraller och fiskar anda.

Kvallarna spenderas pa beach party eller pa nattmarknaden. Pa nattmarknaden kan man fa varullar i olika former och farger, med nudlar och sallad kostar det ungefar 4 kr.

Vi har aven hyrt mopeder ett par ganger. Den forsta gangen akte vi med norskan och kurden (underbara manniskor) men efter att de akt vidare till kambodja har vi utforskat resten av on pa egen hand. De basta snorklingsvattnen finns i norr och den basta nudelsoppan finns i soder.

Aterigen maste namnas hur fruktansvart najs det ar har. trettio grader i luften, lika mycket i vattnet, farska kokosnotter draller pa stranderna och on ar inte alls sa exploaterad som den skulle kunna ha varit. Det ar inte sa mycket trafik, alla ar vanliga och tiden bara forsvinner ivag.

=)

Men vi hade siktat pa ungefar tre veckor har i vietnam och den tidsfristen ar nadd, sa nu vander vi kosan mot kambodja. I morgon akter vi over gransen till sodra kambodja dar vi ska kolla pa en nationalpark som inehaller en overgiven by med ett franskt 1800-talshotell. Riktigt frackt ska det vara om ryktena stammer.

Den forre forfattaren lovade bilder, men ni far halla till godo ett litet tag till. Phu Cuocs internetanslutning till omvarlden lamnar en del att onska.

Tjipp.

1 kommentar:

  1. Ja nog är vi avundsjuka på er! Här MÖÖGLAR man bort - det regnar, är mörkt och ingen snö ...
    Vi längtar verkligen efter att få se bilder från er underbara tillvaro på ön!

    SvaraRadera