onsdag 12 mars 2008

Avsnitt 23: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Vrakdykning"

Har kommer en snabb genomgang over vad som hant sen sist.

Vi tog oss med bat fran San Jose pa Mindoro till Coron Town pa Busuanga norr om on Palawan. En massa namn men det blir sa ibland. Har har vi gjort fyra saker utover det vanliga. Vi har dykt pa vrak, vi har badat i varma kallor, firat sex manader och vi har forsokt att hitta en bat harifran till El Nido som inte tar ut grova overpriser.
Sex manader firades med besok pa den finaste restaurangen i Coron. Smaskens!

Coron ar kannt for sin vrakdykning och den storsta anledningen till att vi tog oss hit var att vi ville prova pa det. Vi letade upp de basta priserna och bokade in oss pa tre dyk. Det blev de japanska batarna Kogyo Maru, Olympia Maru och Lusong Gunboat (i den ordningen). Vi har inga bilder men det blev tre helt fantastiska dyk. Det forsta dyket var hyffsat djupt och vi nadde var maxniva pa 30 meter, snabbt ner och snabbt upp, allt var avklarat pa 28 minuter. Andra dyket var inte lika djupt och annu lite kortare, total tid inne i vraket blev 18 minuter. Tredje dyket blev mycket avslappnat och inte djupt alls. Vi tog ett varv runt baten och dok den resterande delen av dyket pa revet brevid dar vi bland annat sag jattemusslor, stenfisk och clownfiskar. For mer info om vraken:

Idag tog vi en tri-cykle till de varma kallorna som finns en bit utanfor stan. Det var varmt och skont och det gick aven att svalka av sig i havet utanfor. Det hela var mycket avslappnande och vi stannade dar i nagra timmar.

Nar man val vill ta sig harifran soderut mot El Nido sa galler det antingen att ta bat eller flyg. Flyget ar for dyrt for oss sa da ar det bara bat kvar. For oss utlanningar visade det sig att det var svart att hitta en bat som inte kostar valdigt mycket. Efter mycket krangel har vi nu hittat en bat att aka med som inte ar fullt sa dyr, den gar i morgon sa nasta inlagg kanske blir ifran El Nido.


En sista sak. Vi vill veta hur manga av er dar hemma som faktiskt laser det vi skriver. Ge oss lite kommentarer for tusan!

Tjipp!

Bildtexter:
Det blir en serie bilder fran nar vi badade i varma kallor.
Bild 1: Dar man badade.
Bild 2: Om man tittar noga kan man se Daniel.
Bild 3: Genom mangrove ut mot havet.
Bild 4-5: Utsikt mot oarna i narheten av kallan.






6 kommentarer:

  1. Gissa om vi läser! Jag kollar mest varje dag (men så är jag en mamma också) och jag tycker ni verkar ha det så helt fantastiskt härligt. Dykning är något jag aldrig kommit i närheten av men det går att föreställa sig, åtminstone litegrand, hur spännande det måste vara. Samtidigt gläder jag mig varje gång ni kommer upp oskadda till ytan!
    Farmor Eva har en god vän som är "jätteduktig på datorer" så hon ringde igår och ville ha adressen till bloggen.
    Jag har prickat in hela er resa på GoogleEarth så att man ser hur ni har rört er - kan vara ett stöd för minnet.
    Så nog läser vi bloggen från första bokstav till sista så fort ni uppdaterar!

    SvaraRadera
  2. Annu ett brev fran en trogen lasare:

    Som alltid later det som ni har det toppen. Later spannande med vrak men clownfisk annu battre. Hur var det med hajar?

    Inspirerade av era dykningar planerar jag att na tvadecimetersnivan i morgon!

    Johan i Brisbane.

    SvaraRadera
  3. Hej, Visst läser vi er blogg - varje gång ni har skrivit är det rusning till datorn och trängsel kring bilderna. olle vet om att det har varit problemmed att logga in på er blogg. Nu använder jag en annan e-postadress och hoppas på att det ska lyckas. Vi kikar också på Google Earth samt har lånat Lonely Planet för att hitta alla ställen ni besöker. Ibland är upplösningen jättebra.
    Sköt om er och kanske blir det mer dykning vad det lider.
    Inger

    SvaraRadera
  4. Bra att ni påpekar vår slöhet - vi ska bättra oss. Men vi njuter av att se era bilder och att läsa er text.
    Stanley

    SvaraRadera
  5. Vi läser vartenda ord och väntar ivrigt på nästa. Ni skriver så bra och vi gläds med er. Vilken resa!!!Jag vet att många närstående vänner också läser resedagboken. Men en undran!Äter johan upp Daniels mat????

    SvaraRadera
  6. Klart att man läser! Sitter i Lund och blir duktigt sugen på att hänga på ryggsäcken på ryggen. Hade jag haft tid och pengar hade jag inte tvekat att hänga på en bit.

    SvaraRadera