fredag 7 mars 2008

Avsnitt 22: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Fyra glidare i paradiset"

Hej alla glada.

Thailand och Pilifinerna, vi borjar med Thailand.

Vi kom till Ko Chang efter nagra timmars bussresa och en lite kortare farjeresa. Stallet ar inte alls som Daniel kom ihag det (han var dar for typ fyra ar sen). Vi hade last att on skulle vara som nya Phuket men on var mindre exploaterad an vad vi forvantat oss. Vi bodde hos Independent Bo, ett av de fa billiga alternativ som vi kunde hitta och antagligen det mest orginella. Allt, och da menar vi allt, var malat i olika farger och monster. Kvallen vi kom dit hade de grillfest och vi blev saklart inbjudna, smaskens!

Olle, Daniel och Malte passade pa att en forsattningskurs i dykning sa nu ligger vi alla pa samma niva, Advanced Open Water. I kursen ingick bland annat undervattensnavigering, undervattensfotografering, djupdyk (ner till 30 meter) och nattdykning. Johan kannde sig lite ringrostig med sin dykning och tog ett Refresh Dive. Alla glada och nojda!

Efter fyra dagar pa Ko Chang akte vi tillbaka till Bangkok och nastkommande dag kranglade vi oss igenom Bangkoks flygplats och flog vidare till Manila.

Eftersom Manila inte ska vara varldens trevligaste stad (man kan enligt rykten bli skjuten for att sjunga dalig karaoke) sa akte vi snabbt darifran med buss och bat till on Mindoro och den lilla byn Puerto Galera. Puerto Galera ska enligt en viss guidebok antagligen vara den vakraste hamnen i Filippinerna och vi tror att det stammer. Efter en natt utan somn sa slocknade alla ganska hart redan klockan fyra pa eftermiddagen. Morgonen darpa gick vi ner i hamnen och fixade en bat som korde oss till Abra De Ilog (det gar ingen vag darimellan vilket vi trodde) dar vi tog en tricycle (se bild) till staden pa M som vi inte kommer ihag namnet pa. Val dar hoppade vi pa en buss och akte till Sablayan dar vi sov en natt for att morgonen dar pa ta en bat ut till paradison North Pandan Island.

On styrs av en ratt slappa fransman vid namn Dennis. Vi vill inte vara dryga men helvete vi var nagra dagar i paradiset. Dar umgicks vi med kokospalmer, sandstrander, koraller utan like och diverse annat lost folk.

Dagarna agnade vi mestadels at att plaska runt i vattnet dar vi sag: koraller med tillhorande stora och sma revfiskar, havsskoldpaddor (massor!), havsormar, lionfishes, barracudor, muranor, hummrar och en stingrocka. Dykning forekom aven.

Pa kvallarna valdsat vi av middagsbuffen. Kort sagt, god mat i massor.

Efter fyra dagars flykt fran verkligheten atervande vi till Sablayan dar vi hoppade pa forsta basta buss till San Jose, dar vi nu befinner oss. Idag hade vi tankt att aka vidare till Coron, men det var lattare sagt an gjort. Vi lyckades i alla fall fa tag pa en bat som tar oss dit i morgon.

Sa nu vet ni vad vi pysslat med den senaste tiden.

Viktkoll:
Malte: -2kg
Olle: -3kg
Daniel: -7kg
Johan: +3kg

Bildtexter:
Bild 1: Vid dykbatarna, Ko Chang.
Bild 2: Independent Bo.
Bild 3: White Sand Beach, Ko Chang.
Bild 4: Bangkoks bakgator.
Bild 5: Bangkoks flygplats.
Bild 6: En strand vid Puerto Galera.
Bild 7: Punka pa tri-cykeln
Bild 8: Pa vag till Pandan.
Bild 9: Pandan Island.
Bild 10: Pandan Island.
Bild 11: Pandan Island.
Bild 12: I Sablayan.
Bild 13: Pandan Island.
Bild 14: Skitig t-shirt!
Bild 15: Uggla i bar.
Bild 16: Klart det finns extraplatser pa bussen.
Bild 17: Pa jakt efter bat i San Jose.
Bild 18: Men gud va retro! (Bowling)



















1 kommentar: