onsdag 7 maj 2008

Avsnitt 31: "Violent recreation" eller "Dyka, slappa och sola"

Efter en lang och regnig natt ombord pa nattbussen till Kota Bahru kom vi fram tidigt pa morgonen innan solen orkat sig upp. Vi kopte batbiljetter och akte med forsta basta motorbat ut till on vi hade i sikte. Vi akte till Long Beach som ligger pa den mindre av de tva oarna som tillsammans heter Perentian Islands.

Det blev lite av en repris av Tioman, inget som vi hade nagot emot. Vi tillbringade dagarna med att slappa pa stranden, lasa, ata och med att dyka.

Dykningen dar tillhorde nagot av de battre pa resan. Johan och Malte gjorde fem dyk var och Olle nojde sig med tva. Har kommer (i brist pa annat vettigt) en kort beskrivning av dyken.

Dyk 1: Johan och Malte dok pa platsen Seabell, det var mycket stromt och ingen vidare sikt. Vi sag en del stora fiskar och Malte sag en bambuhaj men inte sa mycket annat.

Dyk 2: Johan och Malte dok pa platsen vid namn Pinacle. Helt otroligt dyk, vi sag mangder av bambuhaj, pufferfish, en stor murana, stora stim med snappers och annat smatt och gott sa som stingrocka. Johan fick aven syn pa en lite skoldpadda.

Dyk 3: Denna gang var vi alla tre ute och dok. Platsen var ett sju ar gammalt vrak vid namn Sugar Wreck. Redan vid ytan sag vi vraket och det blev ett grymmt bra dyk. Vattnet var som sagt klart och vi sag forutom ett fint vrak ocksa sjukt mycket stora fiskar i olika former och farger.

Dyk 4: Alla tre var ute igen, denna gang vid T3. Vattnet var hyffsat klart, vi sag en del stora fiskar och ett par bambuhajar och aven en hel del nakensnackor i olika skrikiga farger. Vi tog oss aven genom ett par gangar, varav en var mycket trang. Helt klart ett finfint dyk.

Dyk 5: Sista dagen var Malte och Johan ute igen. Denna gang vid Surprise Rock. Dyket var lugnt och vi sag lite nakensnackor, pufferfish, pipefish, lite andra svenskar och aven en Blacktip Reefshark.

Sa, vi gjorde som sagt inte mycket mer an att slappa, darav de utforliga beskrivningarna av dyken.

Vi hade bokat buss fran Kota Bahru till Kuala Lumpur natten mellan den 6e och den 7e. Sa darfor var vi tvugna att baten in till fastlandet klockan fyra pa eftermiddagen. Vi spenderade storre delen av sista dagen med att ata och dricka pa en restaurang. Cirka en timme innan det var dags att ge sig av hande nagot mycket konstigt!

Som sagt satt vi och at i godan ro. Helt plotsligt fick Johan syn pa tre tjejer som satt i skuggan pa stranden, han kunde inte riktigt placera dem. Efter ett tag vande sig en av dem om och till sin stora forvaning kande Johan igen sin fore detta klasskamrat Sophie. Trakigt nog hade vi redan kopt biljetter fran on sa det blev ett kort aterseende. Vi onskar de fem svenskarna, som for ovrigt spenderat storre delen av sin resa i Daniels nya "hemland", en fortsatt lyckad resa genom Asien.

Resan till Kuala Lumpur gick bra och vi har under dagen sett oss om i staden.

Tjipp!

2 kommentarer:

  1. Härligt att höra av er!
    Känns precis som om vi ska ses snart!
    Kan det vara möjligt?
    /Katarina

    SvaraRadera
  2. kommentar gran en iPod touch :)

    SvaraRadera