torsdag 27 september 2012

En vecka i Bocas

Den senaste veckan har vi spenderat på öarna i Bocas del Toro utanför den karibiska kusten. Ögruppen kan nog räknas som Panamas största turistmål vilket ändå inte märktes så mycket eftersom vi är här under lågsäsongen.

 De fyra första nätterna bodde vi på ön Bastimentos på hostellet El Jaguar. Ön är inte alls lika befolkad som huvudön Colon och heller inte så turistisk. Från den lilla staden Old Bank kunde man gå genom skogen till stränderna på andra sidan ön eller också kunde man bada från bryggan på hostellet. Första kvällen på ön spelade och sjöng Jaguar och hans vänner för oss och några andra gäster.
De kommande två nätterna bodde vi på den lilla ön Carenero som ligger precis utanför colon. Vårt boende där låg precis vid stranden. Riktigt fin ö men eftersom stora delar är täckta av träsk och våtmarker så var det väldigt mycket sandflugor. Efter två dagar kändes det som om benen och fötterna var helt uppätna.
De tre sista dagarna har vi bott i staden Bocas del Toro på ön colon. Ganska mycket fler turister och mycket festande både bland tursister och lokalbefolkningen. Vi bor på öns äldsta hostel, Mondo Taitu som är en mötesplats för backpackers. I går åkte jag med på en snorklingstur bland öarna där vi dessutom fick se delfiner och några sengångare. Senare på kvällen var vi på en stor fest på Carenero. I morgon lämnar vi Bocas och åker vidare mot Costa Rica.
 

Bastimentos
Bastimentos
El Jaguar
El Jaguar
El Jaguar
Röda grodor på Red Frog Beach
Red Frog Beach 
Red Frog Beach 
Vårt boende på Carenero 
Carenero 
Carenero 
Carenero
Carenero 
Mondo Taitu  
Mondo Taitu
/Olle

1 kommentar:

  1. Det ser ut som om ni har det riktigt bra. Sänd en tanke till oss som är kvar i höstrusket. /I

    SvaraRadera