tisdag 18 september 2012

Panama, del 2

Efter att ha spenderat några varma dagar i Panama City och San Blas beslutade vi oss för att åka vidare till bergsbyn Santa Fe som ligger några mil norr om Santiago. Santa Fe ligger 500 meter över havet och har därför lite kallare klimat. I området finns många fina vandringsleder och floder där man kan bada. På hostellet vi bodde träffade vi en tysk och en österrikare som vi spenderade några dagar tillsammans med. En av dagarna följde jag med ut på en tur där vi red fram till ett berg som vi klättrade upp på. Senast jag red var i Mongoliet för fem år sedan och just nu känns det som att det gärna får dröja fem år till nästa gång.

Därefter åkte vi vidare till Las Lajas som ligger på sydkusten. Byn har en 15 km lång strand och är känt bland surfare för sina vågor, inget som vi valde att prova på dock. I Las Lajas har vi mest badat och ätit panamesisk mat som mest verkar bestå av ris, kyckling och bönor. Hostellet som vi bodde på drevs av en italiensk kvinna som kallade sig själv för anarkist. All mat som såldes var ekologisk odlat på gården. Det var inte tillåtet att använda myggmedel eftersom det innehåller farliga kemikalier så istället fick man smörja in huden med olivolja. Som tur var fanns det inte så mycket myggor. På hostellet fanns också massor av hundar och katter som hade blivit räddade från gatan.
Nu är vi i David som är Panamas näst största stad men som ändå bara har 120 000 invånare. Vi bor på ett hostell som ägs av en musiker från New York. Finns inte så mycket att se här i David så snart kommer vi nog att åka vidare till Bocas del Toro för lite bad och snorkling.
Santa Fe

Flod utanför Santa Fe

hostellet i Santa Fe

hostellet
dags att rida iväg

Cengiz


På toppen av berget


På väg upp till toppen


 På väg tillbaka till hästarna

På kvällen vid hostellet

 
Vårt boende i Las Lajas
 
Stranden vid lågvatten
 

Vårat hostell i David
/Olle

2 kommentarer: