onsdag 17 oktober 2012

Några lugna dagar i Surfparadiset

Efter några dagar i San Jose bestämde vi oss för att åka vidare till den lilla staden Montezuma på stillahavskusten. Detta visades sig dock lite mer krångligt än väntat. Efter att ha tagit sig till bussterminalen klockan 5 på morgonen och väntat en timme upptäckte vi att vi hade åkt till fel terminal även fast vi både hade frågat på hostellet och kollat upp i Lonely Planet innan. Som tur var hittade vi en taxichaufför som efter att ha frågat runt lite lyckades ta oss till rätt terminal. Då hade tyvärr bussen redan gått och vi blev tvungna att vänta 8 timmar på nästa buss. Som tur var kunde vi i alla fall åka tillbaka till vårt hostell och fördriva tiden där.
 
Efter en bussresa, en båtresa och ytterligare två bussresor kom vi tillslut fram till Montezuma senare på kvällen. Där stannade vi i 2 dagar som vi spenderade på stranden och tillsammans med tre holländare som vi träffade.

Därefter åkte vi vidare tillsammans med holländarna till Santa Teresa, en annan by lite längre upp längs kusten. Hostellet vi först hade tänkt bo på visade sig vara stängt. Vi blev istället skjutsade till ett betydligt dyrare hotell, där vi fick bo för samma pris tack vare att det fortfarande är lågsäsong. I Santa Teresa gjorde vi inte speciellt mycket. De tre första dagarna var fina men sedan så började det regna. Att ta sig därifrån visade sig också värre än väntat. Ena alternativet var att ta sig tillbaka den krångliga vägen mot San Jose eller också ta sig vidare upp längs kusten. Men för att åka vidare längs med kusten var man tvungen att åka en lång omväg på grund av leriga vägar och översvämmade floder.

Till slut tog vi oss i alla fall vidare norrut till Samara fortfarande tillsammans med våra vänner från Holland.  Ännu en liten stad med stränder som lämpar sig för surfing. Även här har vi hittat ett dyrt hotell där vi har fått bo väldigt billigt. Tyvärr har det regnat väldigt mycket de senaste dagarna men vi hoppas på fint väder snart.
Vårt boende i Montezuma
Montezuma
Tillsammans med holländarna i Montezuma
Tillsammans med holländarna i Montezuma
Vårt rum i Santa Teresa
Groda i polen
Santa Teresa
Santa Teresa
Ekorre
Tar det lugnt vid polen
Många Leguaner vid hotellet
På väg till Samara
Samara
Många surfare vid stranden
Solnedgång
Ute och äter på kvällen
/Olle

1 kommentar:

  1. Det ser härligt ut! I Jönköping har vi nog inte sett solen på en vecka och jag hänger mest i bibblan och skriver hela dagarna. Nu tar jag ett break och tittar på dina bilder. Hoppas ni mår bra! / Maja

    SvaraRadera