onsdag 2 april 2008

Avsnitt 26: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Brunei blues"

Sa ar vi tillbaka pa malaysiskt territorium (narmare bestamt Borneos sodra provins Sarawak), efter tre dagar i Brunei. Vi forbereder oss nu infor att aka upp i "Kelabit Highlands" Sarawaks hoglander, dar vi planerar att trekka runt i regnskog, leta efter utrotningshotade djur och halsa pa kelabits minoritetsfolk, vilka bor i s.k. langhus (vilket innebar att hela byn bor i ett langt hus). Vart flyg gar vid lunchtid imorrn.

Men ater till Brunei.

Brunei ar ett valdigt underligt land. Du kan ga runt bland slumstader eller titta pa hus som mer liknar slott. Brunei ar dyrare an de lander vi varit i hittills pa resan och det ar inte svart att se hur oljan har hojt den ekonomiska standarden for manga, aven om sultanens bror slosat bort en stor del av landets rikedomar.

Vi besokte Brunei museet, dar de har en stor utstallning av formal fran den muslimska varlden och en utstallning som visade uppstoppade versioner av de djur som bor i Bruneis djungler.

Nara vart boende (vilket var bland de lyxigaste hittills, aven fast vi bodde i sovsal i ett ungdomscenter) lag aven en stor moske som vi var och tittade pa, aven om icke muslimer enbart far sta pa en matta, precis i ingangen.

I ovrigt har vi mest vandrat runt och forsokt kanna in detta land, pa den korta tiden vi var dar.

Tjipp

2 kommentarer:

  1. Men ni!
    Hade kungen rätt - eller??

    Sköt om er i djungeln och akta er för läbbiga ormar och spindlar.
    /Inger

    SvaraRadera
  2. Hej Malte,
    Katarina och jag står på Linköpings bibliotek och tittar på er genom datorn. Katarina har visat mig bilder från hela resan i ett hastigt tempo eftersom biblioteket stänger om några minuter - underbart att se!

    Morfar är tyvärr hemma. Han orkade inte följa med, men han tänker på er.

    När du kommer hem hoppas jag att både jag och morfar får träffa dig oh höra mer om era äventyr och se hur du ser ut efter alltihopa!

    Karm från oss och lycka till i fortsättningen allihopa!

    SvaraRadera