lördag 15 september 2007

Avsnitt 1: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Nu ar vi i mongoliet."

Mandag den tionde september landade vi i Moskva klockan halv tio lokal tid. Efter en natt pa hotell blev vi hamtade av var resebyra som hade schablat till vara mongoliska visum och skulle hjalpa oss att soka nya pa den mongoliska ambassaden. Detta gick smartfritt (for var del, Iventus fick betala runt 7500 rubel for visumen). Sedan hade vi tid att besoka roda torget och lite andra haftiga platser i moskva (se bilderna langst ner). Taget gick fran Moskva halv tio pa kvallen och efter en middag pa brod och kakor invigde vi den hytt som skulle bli varat hem de narmasta fem dygnen.

Tagresan var en upplevelse. Vi hade nagra glidiga kupekineser som varmde var samovar och eldade upp det skrap som vi alstrat. Vi spenderade den mesta tidenmed att leka med gyrobollen och lasa reselitteratur samt spela kort. flera ganger per dag stannade taget pa stationer sa att vi kunde kopa mer brod, nudlar och vatten. Naturen i ryssland var valdigt lik den svenska med ett stort undantag for bajkalsjon och mongoliet, vilka var valkommna avbrott i monotonin.

Nu ar vi framme i Ulan Baatar och har fixat ett sovstalle for tre dollar per capita. Lite mat har inmundigats och vi har sett nagra tempel. klockan ar halv tre lokal tid, men vi ar helt slut efter sista natten pa taget da vi inte fick sa mycket somn. Vi sitter pa ett internetcafe i samma kvarter som vi bor.

Bilder ar tyvar inte i ordentlig ordning pga. kranglig uppladning.

Om ni vill na johan sa skicka till johanbalkenstig@gmail.com istallet for den vanliga da den inte vill fungera.




















7 kommentarer:

  1. Ni ser ut att ha det fint grabbar,

    Jag gillade bilden när ni stor på parrongen och åker mot det okända


    har ni funderat på resedagboken.se?


    Ta god hand om er
    Costas

    SvaraRadera
  2. Otroligt kul att se er!
    Ser fram emot berättelse och bilder från Mongoliet.

    SvaraRadera
  3. Malte - kan du kolla om din gmail funkar!

    SvaraRadera
  4. Kul att allt gått väl, problemen med visumen till trotts. Ni verkar inte lida nöd heller.
    Ni får framgent rapportera hur ni håller budget. Jag väntar spänt på om ni kör klassikern med säsongsarbete i Australien senare.
    Fina bilder. Kan ni inte lägga till kommentarer?
    Avsluta gärna inläggen med att berätta vart det bär av härnäst.

    Lycka till fortsättningsvis!

    SvaraRadera
  5. Smek lite mongoler från mig!

    SvaraRadera
  6. Hej på er!
    Så trevligt ni har det. Har precis läst färdigt Catarina lilliehööks bok "Mei went! Inga problem! Om livet i dagens Kina" Hon gjorde också en resa in i Mongoliet och hon beskriver de sanitära faciliteterna ungefär som ni gör.

    Vi har varit på Kreta och satt där på ett internetcafé i Palechora och läste om era äventyr. Försökte även att besvara men det lyckades inte läsa de grekiska instruktionerna om inloggning. Ha det bara bra - det är jätteskojigt att läsa era brev och se på era bilder.

    Inger och Stanley

    SvaraRadera
  7. Tja Malte, Martin här. jag är grymt avis på er även om jag har mitt eget äventyr i öst ;) ville bara medela att ni är lälkommna och slagga hoss mig en natt eller 2 har ett ganska rymligt rum med extra säng. Så känner ni för yokohama japan en sväng så är det bara att komma effter kina/vietnam är avklarat tror man kan ta båt lol till västkusten av japan.
    sedan kan man ta lokaltåg så blir det billigt ;)

    färrästen har du använt det universala handels kroppsspråket än?

    SvaraRadera