onsdag 10 oktober 2007

Avsnitt 6: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Vilken javla mur"

Ehm. Vad skrev vi om sist? I Beijing har det hant sa mycket att vi har svart att halla reda pa vad vi gjorde vilken dag och vad vi skrivit om. Detta blir inte battre av att vi inte kan se var blog.

Ett forsok att redogora kan i alla fall goras. Vi har lotsats runt i staden av en liten kinesiska som vagrade lata oss betala nagot sjalva och slog oss nar vi forsokte, vi kom fram till att hon var fett tat. Vi har lyssnat pa hemska spokhistorier i en kallare, skakat rumpan pa enorma nattklubbar och framfor allt besokt kinesiska muren.

Vi valde att besoka en del av muren som aldrig blivit restaurerad, Jiankou, och som kallas for "livsfarlig". Efter cirka en timmes vandring i uppforsbacke skadade vi genom gronskan den mytomspunna muren. Trad vaxte i de manga sprickorna, vakttornen var ihoprasade och kanterna hotade att kollapsa av ett felsteg. Kort sagt, Javligt haftigt. Vi vandrade pa muren i lite mer an en timme och fick ofta se till att inte falla. Over hoga berg och ner for branta backar, dar det mer var som klattring. Efter en liten avsats kom vi ner pa en restaurerad del av muren. Skillnaden var som natt och dag. Vi fortsatte att ga pa muren och kom slutligen ner till ett litet turistgetto. Efter en god maltid bar det av hemmat igen.

I morgon lamnar vi Beijing. Vi kommer att ta taget till Kaifeng, en "fyramiljonerstad" ifran shaolintemplet.

Tjipp.

PS. Pekinganka ar ra-baby-najs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar