söndag 21 oktober 2007

Avsnitt 8: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Stenhog, lerhog och gammal huvudstad"

Okej.

Nar vi akte till Xi'an sa hade vi riktigt bra flyt. Nar vi val tagit oss ut fran hotellet i Dengfeng sa hittade vi en taxi pa en gang. Bussen var inte full nar vi satte oss i den sa vi fick ratt sa bra platser. Nar vi val rullade in i Louyang fick vi direkt tag i en ny taxi som korde oss till tagstationen. Det visade sig att taget gick 20 minuter senare. Innan vi steg pa taget kopte vi nudlar. Taget var bara halvfullt och vi fick en ruta for oss sjalva. Cirka en timme innan vi kom fram till Xi'an sa kom en man fram till oss och fragade ifall vi behovde boende. Eftersom vi ar blaogda sa pratade vi med honom. Efter grovt prutande fick vi ett bra pris, tjugo kronor per sang i dubbelrum pa hotel. Han var tvungen att prata med sin chef for att se ifall han fick ge oss priset. Kort sagt bestamde vi oss for att kolla in stallet. Vi valde att bo dar. Det ar det lyxigaste stallet vi bott pa hittills, och billigaste.

De tva forsta dagarna upptackte vi stan och brottades pa hotellrummet. Papperskorgen ar nu trasig.

Igar besokte vi terrakottaarmen.

Idag gick Johan, Malte och Olle 14 kilometer pa stadsmuren, det var ascoolt. Daniel hittade en lerhog som visade vara nagon dod kejsares grav. Typ den forsta.

I morgon drar vi till Chengdu.

Bildtexter:
Bild 1: Forsta kejsarens grav (oh bebe, en lerhog).
Bild 2: En stig pa baksidan av kejsargraven.
Bild 3 och 4: Terrakottaarmen.
Bild 5: Muslimska kvarteren i Xi'an och tre utbolingar.
Bild 6 och 7: Fran Xi'ans stadsmur.









Det blev lite oseriost men vi orkar inte idag. Vi ar trotta.

Tjippen.

4 kommentarer:

  1. Hej Grabbar!
    Ni verkar ju ha det helbra och ser fantastiska saker. Man suktar! Mest på den förfallna muren. Är verkligen alla byggnader och kinesiskor så vackra som bilderna visar? Ser ni ingen baksida? Här hemma försöker vi suga ut det sista av sommaren och igår var vi ute med farmor i solen. Ha det bra och se till att fixa några fönsterplatser på ett fullt tåg! / Johan & Katarina

    SvaraRadera
  2. Hej Malte!
    Harligt att se att Du ser ut att ma bra! Hoppas det ar sa i verkligheten ocksa. Verkligen kul att lasa om er trevliga resa, sa skriv pa bara.
    Mamma langtar efter dig vet jag. Ett varningsens ord ar val på sin plats. Akta Dig for kinesiska flickor!!!
    Kram
    L8

    SvaraRadera
  3. Malte - vi får inte kontakt med dig via SMS! Kanske det går bättre via epost, så du kan väl läsa din mail och svara så fort du ser detta!
    /mamma

    SvaraRadera
  4. Dannybwooy!! Grabbar! Snackade med Regi och hon berättade om båtolyckan, är ni okej?? Vad hände egentligen? Fy vad orolig jag blev, kom hem nu genast! Om inte, var väldigt väldigt försiktiga, allihopa!! Särskilt Danne, jag vill ha kvar min "lillsyrra"!! :( Massor av kramar från Mika

    SvaraRadera