söndag 16 december 2007

Avsnitt 13: "Vuxna man gor saker tillsammans" eller "Det var som att komma till ett helt annat land"

10 december anlande fyra ystra pagar (dvs. vi) till Luang Nam Tha, i norra Laos. Redan nar vi passerat gransen, var skillnaderna mellan Kina och Laos enorma, framst i bristen pa storstader, trafik och hogljudda kineser. "Det var som att komma till ett helt annat land" som en i sallskapet valjer att uttrycka det.

Efter att ha vaxlat till oss cirka 3 miljoner kip var, och spanderat en natt i staden, begav vi oss vidare till den lilla byn Muang Sing, dar djungelaventyr vantade.

Ett sallskap bestaende av tre laosiska guider, tre hollandare, fyra svenskar (aterigen vi) och en tysk begav sig saledes ut i vildmarken, for att dar bli i tre dagar.

Det blev en oforglommlig exkursion och vi spanderade tid med minoritetsfolken i bergen, drack Lao-Lao (riswhisky) med hovdingarna, lekte med barn och klampade fram genom djunglen.

Val tillbaka i Luang Nam Tha traffade vi en svensk, vid namn Akira som kort motorcykel hela vagen fran sverige hit. Det var den forsta svensk vi traffat sedan Shanghai.


Sedan en for Malte, Olle och Johan oforglommlig bussfard, befinner vi oss i Laos tredje storsta stad: Luanprabang. Om djungelvandringen var bland det basta hittills sa var nog bussfarden for dessa tre bland det varsta hittills. De spydde ohammat hela vagen, troligen pa grund av en ond kombination av aksjuka och matforgiftning. De mar dock idag avsevart battre.

Imorrn styr vi forhoppningsvis var kosa mot Phonsavann och Plain of Jars om halsan star dem bi.

Tjipp.

Bild 1: Olle blaser sapbubblor for Akha barnen.
Bild 2: Var guide Oung framfor en Akha by vi fick sova i.
Bild 3: Den yngre generationen i en Hmong by.
Bild 4: Den forsta Akha byn vi sov i.
Bild 5: Solnedgang i bergen.
Bild 6: Utsikt over malnen.
Bild 7: Pa vag upp for annu en bergstopp.
Bild 8: Djungel.
Bild 9: En Akha bys heliga "gunga".
Bild 10: Skolsal i en bergsby.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar