onsdag 10 september 2014

Avsnitt 137: Första dagen i Bishkek

Hej alla!

Första inlägget från denna resa blir mest en kort statusuppdatering. För det första är vi framme i Kirgizistan. Allt har gått bra men vi är lite trötta.

Flyget från Stockholm tog hela natten och förutom några timmar på Istanbuls flygplats har vi suttit i mer eller mindre trånga flygplan. När vi landade i morse var vi rejält trötta eftersom vi knappt sovit. Vi ordnade därefter fram en taxi som tog oss till vårt hostel. Väl på plats somnade vi relativt omgående på vårt rum och vaknade några timmar senare. Efter en snabb tur med lunch/middag på stan kan vi konstatera att Bishkek är en stad i förändring. Bland de gamla husen från Sovjettiden byggs överallt nya stora hus. Till sist har vi handlat lite kvällsmat och tänker spendera kvällen på vårt rum med att försöka att inte somna.

I morgon har vi tänkt att försöka spana in mer av stan och även försöka köpa en karta, tändstickor och bränsle till vårt stormkök.

Trots kyrilliska bokstäver och bristande kunskaper i ryska och kirgiziska fick vi i oss lite mat. Det blev laghman (nudlarna), nan (brödet), shashkyk (grillspett som inte kom med på bilden), te och vatten. Riktigt gott!

Ha det fint!
Sofia och Johan

6 kommentarer:

  1. God mat och fint att få se och höra lite av och från er. Kram från Pelle och Sara

    SvaraRadera
  2. Gott att resan dit gick bra! Ser med spänning fram emot att få följa er på resan. (: Maria o Paul

    SvaraRadera
  3. Cool! Ska ni campa mycket? Det finns gravlingar och lodjur och andra farliga fyrfotingar i Kirgizistan ju! Fast naturen ser fantastisk ut (googlade lite).

    SvaraRadera
  4. Lipar lite. Vad fint att allt är bra. Puss
    /karolin

    SvaraRadera
  5. Skönt att höra att ni har det bra! Ska bli trevligt att få följa er på resan. Här hemma är det sommar och i kväll blir det 50-årsfest för Mona. Hälsningar Helena

    SvaraRadera
  6. Hallå!
    Senaste veckan har vi varit i en ort där internet inte fungerat så bra. Därför har vi inte kunnat svara på era kommentarer. Det ska det bli bättring på!

    För att svara på Maltes fråga: Tanken är att campa så mycket som möjligt. Vi hade planerat att gå en längre tur i bergen söder om Karakol men snön kom tidigt i år så vi fick ändra planerna. Vi har dock fortfarande möjlighet att campa på en hel drös med ställen så vi får hoppas att snön håller sig borta från de ställena.

    I vilket fall får ni ha det fint! Vi tycker det är roligt att ni kommenterat kommer att fortsätta försöka höra av oss så ofta det går. Kram och hälsningar /Johan

    SvaraRadera