fredag 9 januari 2015

Avsnitt 157: Siem Reap

Hej igen! I detta avsnitt ska vi nog försöka att inte skriva för mycket eftersom vi tror att alla detaljer och namn mest skulle tråka ut er.

Resan till Siem Reap gick med en överlastad minibuss från Sra Em. Förutom passagerare och dess bagage var minibussen bland annat också lastad med en skänk, en motorcykel, en massa brädor och delar till cirka 50 pallar i tungt trä. Resan skulle ta cirka två timmar men vi tror det landade på cirka fem eftersom saker skulle packas på och av hela tiden. I vilket fall som helst blev vi inte uttråkade eftersom landsbygden var fin och många intressanta saker fanns att titta på. Till sist kom vi alla fall fram och kunde ta oss till vårt guest house.

Från vårt guest house har vi sedan dess varvat utflykter till tempelruinerna utanför staden med att försöka att inte smälta bort i den otroliga värmen. Den mest kända av ruinerna är Angkor Wat och förutom den har vi besökt en mängd andra vackra och intressanta tempel i stadens närområde. Det blev tre heldagar vi templen och dagarna däremellan har vi inte gjort så mycket på. Det är som sagt omåttligt varmt och vi har tagit oss runt i tempelområdet genom att hyra en tuk-tuk med chaufför för dessa dagar. Vi har nog blivit lite bekväma med åldern...

Nu är det dock dags för oss att åka vidare mot nya äventyr. Inatt flyger vi till Puerto Princesa i Filippinerna. Vi hoppas att Filippinerna kan bjuda oss på lite vila, bad (första badet sedan Kirgizistan kanske blir av snart!!!), snorkling och dyk.

Puss /Johan och Sofia

Självporträtt framför det berömda Angkor Wat.

1 kommentar:

  1. Ha det gott, och Hälsa Puerto Princesa från Solkurvan

    SvaraRadera