fredag 17 oktober 2014

Avsnitt 146: Som två strandade valar i Bishkek

Hej igen!

Nu tror ni allt att vi är i Kina! I skrivande stund är vi inte i Kina. Vi är kvar i Bishkek och anledningen till detta är en kort historia. Sofia åt något som hon inte borde ha ätit, antagligen var det en samsa på Osh basar. I vilket fall blev hon väldigt magsjuk dagen innan vårt flyg skulle gå och när vi vaknade i måndags var hon fortfarande magsjuk. Detta ledde till att vi inte flög till Kina utan blev kvar i Bishkek.

Sedan dess har Sofia druckit en massa vätskeersättning och sakta men säkert tillfrisknat. Johan har försökt ta hand om Sofia och har därutöver roat sig med att umgås med andra resenärer som kommit och gått. Han har också hittat en affär som bara säljer lego och en affär som säljer kopierade fjällrävenjackor. Han har också spelat en hel del kort med ett gäng 18-åriga kirgizer. Bishkek har helt enkelt allt man kan önska sig, utom bra sjukhus eller infektionskliniker! Nog om det...

Igår försökte vi boka ett flyg till idag men lyckades inte eftersom internet är så fruktansvärt långsamt. Idag gick vi till en resebyrå och köpte biljetter till imorgon. Vi flyger till Ürümqi och planen är att därefter åka vidare till Dunhuang så fort vi kan.

Tjipp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar